Kastelen in Frankrijk die je moet bezoeken

Ga op reis door de tijd en dwaal door een van de oude kastelen die Frankrijk rijk is. Er zijn er in La Douce France gelukkig meer dan genoeg te vinden en de keuze is reuze.
Total
0
Shares

Kastelen in Frankrijk hebben een bepaalde allure over zich. Met authenticiteit, historie en prachtige uitzichten zijn vele kastelen in Frankrijk niet voor niets legendarisch. Hier een lijstje van kastelen in Frankrijk die je echt gezien moet hebben.

Château de Chambord – meesterwerk uit renaissance

Dit indrukwekkende kasteel in de Loire-vallei is een meesterwerk van de Franse renaissancearchitectuur. Het staat bekend om zijn dubbele wenteltrap en weelderige tuinen.

Château de Versailles – het beroemde paleis

Deze plek mag natuurlijk niet uit deze lijst ontbreken… Het beroemde paleis van Versailles, gelegen nabij Parijs, was de residentie van de Franse koningen. Het is een symbool van koninklijke pracht en praal, met prachtige zalen, weelderige tuinen en de beroemde Spiegelzaal.

Château de Fontainebleau – als Franse vorsten

Dit kasteel, gelegen in de buurt van Parijs, diende als residentie voor Franse vorsten gedurende bijna acht eeuwen. Het combineert middeleeuwse en renaissance-architectuur en heeft prachtige interieurs en uitgestrekte tuinen.

Château de Chenonceau – romantiek in Frankrijk

Dit elegante kasteel, gebouwd over de rivier de Cher, is een van de meest romantische kastelen in de Loire-vallei. Het staat bekend om zijn prachtige bogen, galerijen en tuinen.

Château de Carcassonne – een middeleeuws meesterwerk

Gelegen in de historische stad Carcassonne, is dit middeleeuwse kasteel een meesterwerk van militaire architectuur. De imposante muren, torens en binnenplaatsen geven een glimp van het verleden van deze vestingstad.

Château de Mont Saint-Michel – kasteel op een rots

Dit unieke kasteel, gelegen op een rotsachtig eiland in Normandië, biedt adembenemende uitzichten. Met zijn gotische abdij, smalle straatjes en getijdenverschillen is het een waar meesterwerk.

Château de Vincennes – kasteel in Frankrijk vol geschiedenis

Dit middeleeuwse fort, gelegen aan de rand van Parijs, heeft een rijke geschiedenis. Het diende als koninklijke residentie, gevangenis en arsenaal. Tegenwoordig kunnen bezoekers genieten van de indrukwekkende torens, kapel en omliggende bossen.

Château de Valençay – een authentiek kasteel

Gelegen in de Loire-vallei, is een prachtig kasteel te vinden dat bekend staat om zijn mix van neoklassieke en Renaissance-architectuur. Het diende als residentie voor Franse vorsten en adellijke families. Het kasteel wordt geroemd om zijn weelderige interieurs, uitgestrekte tuinen en het nabijgelegen bosgebied.

Boeken voor onderweg

Let’s on a a roadtrip

De mooiste manier om deze kastelen te ontdekken is natuurlijk middels een roadtrip. Lees waarom roadtrips de beste vakanties zijn of ontdek andere mooie autoroutes in Frankrijk.

Total
0
Shares
serie-fleabag

8 redenen waarom je de serie Fleabag zeker (nog een keer) moet kijken

Fleabag is inmiddels uitgegroeid tot een cult classic. Phoebe Waller-Bridge is hilarisch als de hopeloze Fleabag. Met bizarre en goudeerlijke gedachtenspinsels die zowel hilarisch als herkenbaar zijn, geeft Fleabag commentaar op alles wat er zich in haar leven afspeelt.