Het parfum voor jouw Myers-Briggs persoonlijkheid

Myers-Briggs
Parfum is iets ontzettend persoonlijks. Ontdek welk parfum nu eigenlijk bij jouw Myers-Briggs persoonlijkheid past.
Total
0
Shares

De Myers-Briggs test is een prachtige manier om meer te ontdekken over jouw persoonlijkheid. Met de inzichten die de test brengt kun je jezelf, en ook anderen, nog beter leren kennen. Daarnaast kun je jezelf ook meer leren omarmen. En dat is natuurlijk hartstikke mooi. Want wees nu eerlijk, de allerbeste persoon die je kunt worden ben je (ja, we weten het, maar het is een cliché om een reden) zelf. En daar hoort natuurlijk ook een signature parfum bij.

Wat is de Myers-Briggs test en wie heeft het bedacht?

De uitgebreide test werd ontwikkeld in de jaren ’40 en ’50 door moeder en dochter, Katherine Briggs en Isabel Briggs Myers. De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is een persoonlijkheidstest die in eerste instantie werd gebaseerd op de theorieën van de Zwitserse psycholoog Carl Jung.

De typeindicator bevat in totaal 16 persoonlijkheidstypes, met verschillende componenten die met elkaar worden gecombineerd.

De onderdelen van de Myers-Briggs persoonlijkheidstypes

 1. Extraversie (E) versus introversie (I): Hoe mensen energie krijgen – door externe interactie of door introspectie.
 2. Waarneming (S) versus intuïtie (N): Hoe mensen informatie waarnemen en interpreteren – door concrete details of door abstracte patronen.
 3. Denken (T) versus voelen (F): Hoe mensen beslissingen nemen – op basis van logica en analyse of op basis van waarden en emoties.
 4. Beoordelen (J) versus waarnemen (P): Hoe mensen omgaan met de buitenwereld – door planning en organisatie of door flexibiliteit en spontaniteit.

Dit mooie rooster helpt om de persoonlijkheden in te delen. Het is een instrument dat iedereen een beetje op weg kan helpen in hun persoonlijke ontwikkeling.

De hamvraag: welk parfum past bij jouw Myers-Briggs type?

Parfum is iets ontzettend persoonlijks. Het is daarom niet gek om dit te combineren met de persoonlijkheidstypen van Myers-Briggs. Ontdek welk parfum nu eigenlijk bij jouw Myers-Briggs persoonlijkheid past.

De Logisticus (ISTJ) – Wood Sage & Sea Salt van Jo Malone

Het ISTJ persoonlijkheidstype is betrouwbaar en verantwoordelijk, met oog voor detail en een analytische kijk in hun benadering van taken en verplichtingen. Een parfum dat bij dit type past is een aards parfum met toch een vrouwelijke touch. Wood Sage & Sea Salt van Jo Malone combineert de frisheid van de zee met de warmte van aardse tonen. Het bevat noten van zeelucht, salie, zeewier, ambrettezaad en guaiachout. Het is een unisex parfum, maar heeft een vrouwelijke charme met zoute, houtachtige en aardse akkoorden.

De Verdediger (ISFJ) – Chance Eau Tendre van Chanel

Het ISFJ type is zorgzaam en consciëntieus. Het ondersteunen van anderen zit in hun natuur, met hun betrouwbaarheid, geduld en aandacht voor detail. Chance Eau Tendre van Chanel is daarom een geur die bij dit type past. Het parfum combineert fruitige en bloemige tonen met een zachte aardse basis.

Myers-Briggs parfum

Het heeft een delicate mix van grapefruit, hyacint, jasmijn, iris en cederhout, waardoor het een frisse en toch aardse geur is die perfect is voor vrouwen die op zoek zijn naar een subtiele, verfijnde geur. Genoeg details om te besnuffelen dus.

De Advocaat (INFJ) – Opium van Yves Saint Laurent

INFJ’s zijn empathische en visionaire personen die diepgaande inzichten hebben en vastberaden werken aan het verwezenlijken van hun idealen. Yves Saint Laurent’s Opium sluit hier perfect op aan. Dit parfum is sensueel en verleidelijk, en het is een uitstekende keuze voor iedereen met een idealistische geest. Met een rijke combinatie van oriëntaalse kruiden, bloemen en houtachtige noten, waaronder kruidnagel, jasmijn, vanille en sandelhout, straalt Opium kracht en mysterie uit. Het is een parfum dat de aandacht trekt en zelfvertrouwen uitstraalt. Een prima basis dus, als je je idealen aan het nastreven bent.

De Architect (INTJ) – For Her van Narciso Rodriguez

De INTJ’s onder ons zijn strategische en onafhankelijke denkers die visionair zijn en analytische inzichten combineren met een duidelijke visie voor de toekomst. For Her belichaamt de kracht en individualiteit van deze onafhankelijke en visionaire mensen. Het heeft een tijdloze en moderne geur met noten van muskus, bloemen, amber en hout. Narciso Rodriguez For Her straalt daarbij ook zelfvertrouwen en verfijning uit, en het is een geur die de zintuigen prikkelt en indruk maakt. Perfect dus voor vrouwen die hun eigen pad volgen en een visie hebben voor de toekomst.

Myers-Briggs Parfum

De Avonturier (ISFP) – Music Festival van Maison Margiela

Een van de meest charmante persoonlijkheden van de Myers-Briggs test. Deze artistieke en gevoelige zielen zoeken de harmonie, zijn flexibel en zetten zich helemaal in voor zelfexpressie. Het parfum van Music Festival heeft een creatief en inspirerend geurprofiel dat geassocieerd wordt met muziekfestivals. Met noten van cannabis, tabak, patchouli en houtachtige accenten creëert het een unieke en levendige geur. Deze geurervaring weerspiegelt de artistieke en creatieve zielen die inspiratie uit hun omgeving halen. Het parfum roept de vrije geest op die past bij mensen die zich willen uiten en openstaan voor nieuwe ervaringen. Voor de echte avonturiers, dus.

  De Virtuoos (ISTP) – Daisy van Marc Jacobs

  De Virtuoos is avontuurlijk en pragmatisch, en daarbij handig in het uitvoeren van praktische taken en het hebben van een objectieve benadering. Dit zijn moedige doch praktische types. Marc Jacobs Daisy is een levendig en ook uitgesproken parfum. Tegelijkertijd is het ook nog eens praktisch, want het is een gemakkelijk draagbare geur in verschillende situaties.

  Het heeft een frisse en bloemige geur met noten van aardbeien, viooltjesbladeren, jasmijn en vanille. Marc Jacobs Daisy is een speelse en vrolijke geur die een gevoel van energie en vrijheid oproept. Praktisch genoeg voor dagelijks gebruik, maar toch heerlijk karakteristiek en onderscheidend.

  De Bemiddelaar (INFP) – Un Jardin Sur Le Nil van Hermès

  Bemiddelaars zijn idealistische en creatieve personen die diepe emoties en waarden koesteren en zich vol overgave inzetten voor hun overtuigingen. De idealisten van de Myers-Briggs test zijn erg gevoelig voor sfeer. Het parfum Un Jarfin Sur Le Nil Hermès is geïnspireerd op de weelderige tuinen aan de oevers van de Nijl en is een harmonieuze compositie van frisheid en exotische tonen. Het combineert citrusvruchten, mango, lotus, wierook en groene noten. Un Jardin Sur Le Nil is een evenwichtige geur die een gevoel van sereniteit en balans oproept. Perfect dus voor creatieve geesten die streven naar harmonie in hun leven en werk.

  De Ondernemer (ESTP) – Coco Mademoiselle van Chanel

  Ondernemers zijn energieke en vastberaden individuen die spontaan zijn, praktische problemen aanpakken en zichzelf uitdagen met nieuwe ervaringen. Coco Mademoiselle belichaamt deze energie, vastberadenheid en spontaniteit van moderne types als geen ander. Het heeft een levendige mix van citrusvruchten, bloemen, patchouli en vanille.

  Coco Mademoiselle is een krachtige en verfijnde geur die een gevoel van zelfvertrouwen en avontuur oproept. Het is een parfum dat past bij vrouwen die altijd in beweging zijn en klaar staan om de wereld te veroveren.

  De Logicus (INTP) – Molecule 01 van Escentric Molecules

  Intellectuele en nieuwsgierige denkers die analytisch en flexibel zijn, en gedreven worden door een constante zoektocht naar kennis. Een van de meest analytische Myers-Briggs types. Het parfum Molecule 01 is gebaseerd op één enkel ingrediënt genaamd Iso E Super. Het is een minimalistische geur die de zintuigen prikkelt en nieuwsgierigheid stimuleert. Molecule 01 heeft een subtiele, houtachtige geur die zich aanpast aan de individuele chemie van de drager en een unieke geurbeleving creëert. En wat de intelligentie en analytische aard van slimme denkers weerspiegelt.

  De Entertainer (ESFP) – Flowerbomb van Viktor & Rolf

  Entertainers zijn levendige en zorgzame mensen die sociale interactie koesteren, anderen vreugde brengen en het leven ten volle benutten. Flowerbomb is een explosie van vreugde en positiviteit, oftewel: perfect voor mensen die anderen willen verblijden. Het heeft een zoete en bloemige geur met noten van jasmijn, roos, orchidee en patchouli.

  Flowerbomb is levendig, energiek en tegelijkertijd warm en troostend. Het is een parfum dat een gevoel van geluk en vreugde verspreidt en anderen om je heen betovert. Dit is ESFP’s dus op het lijf geschreven.

  De Campagnevoerder (ENFP) – White Patchouli van Tom Ford

  Campagnevoerders zijn enthousiaste en inspirerende persoonlijkheden die intuïtief en empatisch zijn. Daarmee moedigen zij anderen als geen ander aan om hun dromen na te jagen. Tom Ford’s White Patchouli combineert de energie en levendigheid van enthousiaste persoonlijkheden met de intuïtieve en empathische kwaliteiten. Het heeft een complexe samenstelling met noten van witte bloemen, patchouli, cederhout, ambrettezaad en vanille. White Patchouli heeft een verleidelijke en warme geur met aardse en vanille-achtige nuances. Een parfum dat als geen ander een gevoel van zelfvertrouwen en verbinding met anderen aanwakkert.

  De Debater (ENTP) – Bal d’Afrique van Byredo

  Ondernemende en inventieve denkers die analytisch zijn, zich aanpassen aan verschillende situaties en constant nieuwe ideeën genereren. Bal d’Afrique weerspiegelt deze ondernemende geesten. Het combineert noten van Afrikaanse marigold, bergamot, violet, jasmijn, zwarte amber en muskus.

  Byredo’s parfum is een unieke en inspirerende geur die een gevoel van avontuur en creativiteit oproept. Voor iedereen die gedreven is om nieuwe ideeën te verkennen en grenzen te verleggen.

  De Protagonist (ENFJ) – Black Orchid van Tom Ford

  Protagonisten zijn charismatische en empathische personen die anderen inspireren en betrekken, en hun inzicht en toewijding inzetten om positieve veranderingen teweeg te brengen. Ook houden zij ervan om te leiden. Black Orchid is een uitstekende keuze voor vrouwelijke charismatische leiders. Het parfum heeft een verleidelijk en krachtig geurprofiel met noten van zwarte orchidee, zwarte truffel, ylang-ylang en patchouli. Het is een mysterieuze en betoverende geur die zelfvertrouwen en charisma uitstraalt. Het parfum is ontworpen om een aura van leiderschap en inspiratie te creëren, waardoor het perfect is voor ieder mens dat anderen wil motiveren en beïnvloeden.

  De Bevelhebber (ENTJ) – Libre Intense van Yves Saint Laurent

  ENTJ’s zijn leiders met visie en vastberadenheid, die strategisch denken en doelgericht werken om resultaten te behalen en anderen te inspireren. Libre Intense heeft een krachtig en zelfverzekerd geurprofiel met noten van lavendel, oranjebloesem, muskus en vanille. Deze intense en gedurfde geur straalt zelfvertrouwen en vastberadenheid uit, wat als geen ander past bij leiders die een sterke visie hebben en vastbesloten zijn om hun doelen te bereiken.

  Libre Intense straalt ook verfijnde elegantie uit, wat essentieel is voor leiders met visie. De bloemige en houtachtige noten die een gevoel van stijl en klasse oproepen dragen bij aan het creëren van een aura van autoriteit en leiderschap. De ultieme Boss Babe dus, en de echte leiders van de Myers-Briggs persoonlijkheden.

  De Consul (ESFJ) – Shalimar van Guerlain

  Verzorgende en sociaal betrokken individuen die anderen ondersteunen, harmonie bevorderen en streven naar ordelijkheid. Het iconische Franse parfum Shalimar belichaamt de zorgzaamheid van ESFJ’s. Shalimar heeft een oriëntaalse en sensuele geur met noten van bergamot, vanille, tonkaboon en iris. Het is een tijdloze en elegante geur die een gevoel van verfijning en balans oproept. Het is een parfum dat past bij mensen die anderen willen ondersteunen en een gevoel stabiliteit willen creëren.

  De Leidinggevende (ESTJ) – Rouge Malachite van Armani Privé

  ESTJ’s zijn verantwoordelijke en efficiënte leiders die direct en praktisch zijn in hun benadering, en anderen inspireren met hun organisatorische vaardigheden. Rouge Malachite heeft een krachtig en zelfverzekerd geurprofiel met noten van tuberoos, vanille, benzoin en houtachtige accenten. Het is een rijke en intense geur die zelfvertrouwen en vastberadenheid uitstraalt. Dit past goed bij leiders die verantwoordelijkheid dragen en praktisch handelen, aangezien de geur hun doelgerichte benadering weerspiegelt. Armani Privé is een collectie van hoogwaardige en luxueuze geuren, en Rouge Malachite is daar geen uitzondering op. Er kan er maar eentje de leider zijn, laten we maar zeggen.

    Wat is jouw Myers-Briggs persoonlijkheidstype?

    Natuurlijk moet je uiteindelijk gewoon helemaal zelf ontdekken welke geuren het beste bij jou passen. Maar de Myers-Briggs test is alsnog een hele leuke tool voor zelfinzicht. Op de website van 16 Personalities kun je in slechts twaalf minuten ontdekken wat je persoonlijkheidstype is en wat je goede en slechte kanten zijn. Het kan leiden tot inzicht en kan je ook helpen om jezelf meer te omarmen in jouw uniekheid. Doe gerust de test zodat je weet wat jouw mooiste en uitdagende kanten zijn.

    Total
    0
    Shares
    Parfums-Herfst-voor-bij-de-open-haard

    Herfst parfums voor bij de open haard

    De herfst is weer aangebroken en we willen niets liever dan bij de open haard (of kachel) zitten…

    You May Also Like