Parisian chic, tips voor een stijlvol interieur

Parisian chic
Total
0
Shares

Parisian chic is een hele vibe. Deze stijl draait om eenvoud, verfijning en een vleugje glamour. En laat het nu net de perfecte inspiratie bieden als je je interieur een mooie make-over wilt geven.

Een verfijnd kleurenpalet

Kies voor een neutraal kleurenpalet met zachte tinten zoals crème, beige, grijs en wit. Deze kleuren vormen de basis van een Parisian Chic-interieur en zorgen voor een elegante en tijdloze uitstraling.

Parisian chic met klassieke meubels

Investeer in kwaliteitsvolle, klassieke meubelstukken met een vleugje vintage. Denk aan gestoffeerde fauteuils, Franse bistrostoelen, een chaise longue of een antieke vitrinekast. Deze tijdloze meubels passen perfect bij de Parijse stijl.

Parisian chic

The devil is in the details bij Parisian chic

Voeg verfijnde details toe aan je interieur om een vleugje glamour te creëren. Denk aan kristallen kroonluchters, (het liefst grote) spiegels met gouden lijsten, elegante wandklokken en decoratieve wandpanelen. Deze elementen voegen een vleugje luxe toe aan de ruimte.

Subtiele patronen en verschillende texturen

Gebruik subtiele patronen en texturen om interesse en diepte toe te voegen aan de ruimte. Kies voor gestreepte stoffen, damast, jacquard of toile de Jouy om een vleugje Franse elegantie te creëren. Mix en match verschillende texturen zoals zijde, fluweel en kant om een gelaagd effect te bereiken.

Zijden gordijnen vol luxe

Kies voor luxueuze raambekleding zoals lange gordijnen met zijden stoffen of klassieke Franse vouwgordijnen. Ze zorgen niet alleen voor privacy, maar voegen ook elegantie en textuur toe aan de ruimte.

Parisian chic

Vintage accenten maken Parisian chic af

Voeg enkele vintage accenten toe aan je interieur, zoals een antieke klok, een oude foto in een mooie lijst of een vintage bijzettafel. Deze details geven karakter aan de ruimte en brengen een vleugje geschiedenis met zich mee.

Accessoires vol verfijning

Kies voor verfijnde accessoires om je interieur af te werken. Denk aan elegante porseleinen vazen, kristallen kandelaars, sierlijke spiegels en antieke boeken. Let erop dat je niet te veel accessoires toevoegt om overbevolking te voorkomen. De Parisian Chic-stijl draait om eenvoud en verfijning.

Verse bloemen in je woonkamer

Zorg voor verse bloemen in je interieur. Parijzenaars zijn dol op bloemen en ze zijn een essentieel onderdeel van de Parijse levensstijl. Kies voor een eenvoudige vaas met verse bloemen zoals rozen, pioenrozen of lelies om een vleugje romantiek toe te voegen aan de ruimte.

Parisian chic

Boeken, boeken, boeken

Een Parisian Chic interieur is natuurlijk niet compleet zonder boekenkast en boeken. Boeken die je steeds opnieuw wilt lezen, boeken die je al gelezen hebt maar wilt houden voor de herinnering, boeken die je zeker nog eens gaat lezen en boeken die je… eh ja, nooit gaat lezen.

Meer inspiratie?

Lees dan ons stukje over waarom Franse vrouwen zo charismatisch zijn.

Total
0
Shares
Myers-Briggs

Het parfum voor jouw Myers-Briggs persoonlijkheid

Parfum is iets ontzettend persoonlijks. Ontdek welk parfum nu eigenlijk bij jouw Myers-Briggs persoonlijkheid past.

You May Also Like