Twaalf kledingstukken die de basics zijn voor jouw capsulegarderobe

Met de basics aan kledingstukken voor een capsule garderobe wordt een outfit kiezen steeds makkelijker. Hier twaalf kledingstukken die niet in je kledingkast mogen ontbreken.
Total
0
Shares

Kledingstukken mogen ook basic zijn, want juist deze basics zorgen voor een goede bouwgrond. Wanneer je een meer minimalistische stijl wilt overwegen voor je kledingkast, je garderobe eens goed onder de loep wilt nemen of een klassieke stijl wilt uitproberen is het goed om te kijken of de basis goed is. Daarom zetten we 12 kledingstukken op een rij die in een klassieke, en vooral tijdloze, kledingkast thuishoren.

Basic kledingstuk nummer 1: Het Witte Shirt

Een schone lei begint met een wit T-shirt. Dit kledingstuk is breed inzetbaar en zorgt voor een frisse look.

Basic kledingstuk nummer 2: Pumps

Pumps, vooral met een puntje op de neus, verlengen je benen en zorgen voor een vrouwelijke uitstraling. Ze kunnen zelfs voor extra zelfvertrouwen zorgen. Wanneer je liever niet op hakken loopt, kun je altijd een lager hakje overwegen.

Basic kledingstuk nummer 3: Het Witte Overhemd

Net als het witte T-shirt is het witte overhemd breed in te zetten. Ook kan het zowel in formele als informele situaties gedragen worden. Doe een leuke French tuck met een paar jeans erbij en voilà, casual chique.

Basic kledingstuk nummer 4: Jeans

Onvermijdelijk, maar een paar jeans is essentieel. Vooral de donkerblauwe variant. Een donkere spijkerbroek gaat het langste mee; lichtere jeans zijn meer bewerkt en hebben vaak een minder duurzame stof. Daarnaast is een donkerblauwe spijkerbroek overal mee te combineren, in verschillende situaties.

Basic kledingstuk nummer 5: Simpele platte schoenen

Ballerina’s of loafers zorgen ervoor dat je ondanks een zakelijke outfit toch comfortabel kunt rondwandelen. Deze schoenen kunnen ook makkelijk mee in de handtas wanneer je een hele dag op hakken loopt maar toch na verloop van tijd moe wordt.

Basic kledingstuk nummer 6: De Trenchcoat

De klassieker van detectiveseries, maar inmiddels ook al jarenlang van het straatbeeld. Camel is de klassieke kleur voor de trenchcoat, maar zwart, donkerbruin of een andere basiskleur werkt ook heel goed voor dit kledingstuk. Zo heb jij je basics aan kledingstukken al paraat.

Basic kledingstuk nummer 7: De Blazer

Een blazer kan over een blouse, een T-shirt, een trui of bij een spijkerbroek gedragen worden. Dit kledingstuk zorgt ervoor dat je outfit direct zakelijker of chiquer wordt.

Basic kledingstuk nummer 8: De Little Black Dress

De Little Black Dress, oftewel LBD, is een klassiekertje. Wanneer je ontdekt welk silhouet het beste bij jou past kun je de zoektocht beginnen naar de perfecte kleine zwarte jurk.

Basic kledingstuk nummer 9: De (Zwarte) Pantalon

Een zwarte pantalon is net wat netter dan een spijkerbroek. Of je nu voor een strakke of een wijdere variant gaat, deze broek is een goede basis voor een nette outfit.

Basic kledingstuk nummer 10: Enkellaarzen

Met hak of zonder hak, de keuze is gelukkig reuze. Enkellaarzen houden je extra warm in de winter en kunnen prima gedragen worden onder een broek, rok of jurk.

Basic kledingstuk nummer 11: De Gebreide Trui

De ideale gebreide trui past bij alles. Je kunt het dragen boven een spijkerbroek of boven een rok. Wanneer je je favoriete trui hebt gevonden, kun je hem in meerdere kleuren aanschaffen.

Basic kledingstuk nummer 12: De Sneakers

Last but not least: sneakers. Wat moeten we zonder sneakers?

Meer mode inspiratie? Check dan onze Pinterest pagina.

Total
0
Shares

Kastelen in Frankrijk die je moet bezoeken

Ga op reis door de tijd en dwaal door een van de oude kastelen die Frankrijk rijk is. Er zijn er in La Douce France gelukkig meer dan genoeg te vinden en de keuze is reuze.

Comments3

Comments are closed.

You May Also Like