Makkelijker wakker worden? Tips die ons helpen

Niet iedereen kan een ochtendmens zijn. Daarom is het belangrijk om een goede strategie te hebben voor die moeizame ochtenden. Hier tien tips waar mensen die ´s ochtend moeizaam wakker worden baat bij kunnen hebben.
Total
0
Shares

Makkelijker wakker worden willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat? Hier enkele tips die je ochtend een stuk plezanter maken.

Een fijn ochtenddeuntje

Dat getetter van een boze wekker is tegenwoordig helemaal niet meer nodig. Gelukkig heb je met Android de optie om wakker te worden met je favoriete Spotify Playlist.

Open in Spotify

En als die playlist niet werkt, kun je natuurlijk altijd nog een tetterende wekker instellen voor erna.

Ochtendlicht voor makkelijker wakker worden

Ugh, die ochtend is altijd een moeilijk moment voor de uilen onder ons. Voor de schone slaapsters die meer moeite hebben met opstaan in het donker is een wakeup-light een ware uitvinding. Zo word je rustig wakker met een steeds meer schijnend lichtje, zelfs met een radio die langzaam aan gaat.

Stretchen en ontspanningsoefeningen

Voer enkele zachte stretchoefeningen uit of probeer een korte yoga routine om je lichaam op te wekken en tegelijkertijd te ontspannen. Dit kan helpen om spanning in je spieren los te laten.

Ook ademhalingsoefeningen zijn een fijne manier om wakker te worden. Neem een paar minuten de tijd om diep in te ademen en langzaam uit te ademen. Dit kan helpen om je geest te kalmeren en je lichaam te ontspannen.

Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen.

– Anoniem

Naar buiten na het wakker worden

Heb je een balkon of achtertuintje? Open de gordijnen zodra je opstaat of ga even naar buiten. Daglicht helpt je lichaam om het natuurlijke waak-slaapritme te reguleren.

Maak een lekker ontbijtje

Door iets eerder op te staan en in plaats van alleen een kop koffie naar binnen te werken voor je gauw de deur uit vliegt, creëer je meer rust voor jezelf om op te starten. Dus gooi die eitjes in de pan of maak de avond ervoor al een portie overnight oats om je dag goed te starten.

Jij staat op nummer één

Ja, ja, het is makkelijk praten. Maar jij staat toch echt op nummer 1. Plan wat “me-time” in voor jezelf. Reserveer enkele minuten in de ochtend voor activiteiten waar je van geniet en die je ontspannen, zoals het lezen van een boek, meditatie of het schrijven in een dagboek. Het creëren van een moment voor jezelf kan immens helpen om rustig en kalm de dag te beginnen.

Sneller klaar zijn in de ochtend?

Dan kan een capsulegarderobe wellicht uitkomst bieden. Minder keuze, meer samenhang en daarmee minder stress.

Total
0
Shares
Kat-als-huisdier

Kat als huisdier? Over ons favoriete huisgenootje

We houden van katten, met hun lieve snoetjes en onafhankelijkheid. Dit is waarom ze dan ook de beste maatjes en huisgenootjes zijn. Zeker voor ieder die de Franse onafhankelijkheid waardeert.

You May Also Like