Chubrub voorkomen? Lees onze tips

Chubrub-voorkomen-draag-je-zomerjurkje-zonder-zorgen
Total
0
Shares

Ugh, we háten chubrub. Dat pijnlijke gevoel tussen je bovenbenen, alsof de poorten naar de hel open zijn gegaan. Hoe je het ook wendt of keert; de meesten zonder thigh-gap hebben wel eens te maken gehad met het fenomeen chubrub. De zomer is leuk enzo, maar schurende bovenbenen zijn het grootste nadeel van warmer weer. Hier enkele tips waarmee je die gevreesde chubrub kunt voorkomen en zorgeloos kunt rondflaneren in je favoriete zomerjurkje.

Een broekje of anti-schuur bandjes om chubrub te voorkomen

Ja, het is een open deur. Maar een sportbroekje onder dat leuke rokje is een prima optie om chubrub te voorkomen. Ook zijn er banden die je kunt gebruiken (als je het al veel te warm hebt zonder extra broekje onder je rok).

Houd de boel schaafvrij met talkpoeder

Chubrub wordt eigenlijk veroorzaakt door wrijving van een vochtige en warme huid. Hierdoor gaat de huid kapot en ontstaan er schaafwonden. Om het in de gevarenzone droog te houden is talkpoeder een prima oplossing. Zo kun je chubrub voorkomen en blijven je dijen droog, zelfs als je peentjes zweet.

Chubrub voorkomen met beschermende crème

Vaseline is een middel waar velen automatisch naar grijpen, maar dit houdt water gevangen en maakt je huid uiteindelijk nog meer kwetsbaar. Een betere aanpak is een hydraterende of beschermende crème.

Chubrub-voorkomen-creme

Is het kwaad al geschied?

Ugh, we feel you. Zorg er in ieder geval voor dat de schaafwonden schoon en droog blijven. Föhn na het douchen de pijnlijke plekken met een föhn op de koele stand en smeer ze in met een crème zonder parfum. Crèmes kunnen ook helpen om pijn en jeuk tegen te gaan.

En een extra tip om chubrub te voorkomen:

Een voor je het weet kun je zorgeloos op vakantie. Wat dacht je van een roadtrip door Frankrijk? Oui, oui!

Total
0
Shares
Franse-zomerliedjes

L’été est proche: playlist vol Franse zomerliedjes

Het is weer bijna tijd voor de zomer! Franse zomerliedjes maken die zomersfeer helemaal compleet, geven sfeer aan…

You May Also Like