Franse zangeressen die je zeker moet kennen

Franse zangeres Carla Bruni
Franse zangeressen zijn er in overvloed, met dromerige stemmen, gitaren en prachtige liedjes. Hier een beknopt lijstje van een paar die je in ieder geval moet kennen.
Total
0
Shares

Franse zangeressen spreken tot op de dag van vandaag tot de verbeelding. Deze zangeressen met zachte stem worden ook wel bestempeld als Franse ‘zuchtmeisjes’. Hun muziek biedt de perfecte omlijsting voor een luie zondag, met de zon door de wapperende gordijnen, bloemen op tafel en een ontbijtje op bed.

Laura Cahen

Laura Cahen is sinds 2012 bekend bij het grotere publiek en bracht sindsdien liedjes als Mon Loup, Réverbère en Danse uit. Haar nummer Poussière was al te horen in het derde seizoen van Netflix’ You in de scène waar Joe door Parijs struint. Met 93.721 maandelijkse luisteraars op Spotify is ze een Franse zangeres die nog veel meer aandacht verdient dan ze krijgt.

Françoise Hardy

Niet alleen haar stijl en kapsel zijn iconisch, ook de stem van Françoise Hardy is om nooit te vergeten. Van haar eerste single nummer Tous les garçons et les filles werden maar liefst 2 miljoen exemplaren verkocht in 1962. Inmiddels is de zangeres niet meer weg te denken uit de gemiddelde opsomming van ‘Franse zuchtmeisjes’. En haar klassieke stijl blijft ook nog steeds eentje om eindeloos veel inspiratie uit te halen.

Carla Bruni

Ah, Carla Bruni, oui. Natuurlijk hoort ook zij in dit rijtje thuis, met haar prachtige stem, gitaar en talent. Vooral haar Franstalige album Quelqu’un m’a dit uit 2002 deed het ontzettend goed in Nederland. Ook als ze niet in het Frans zingt, heeft ze diezelfde dromerige air over zich. Zoals met haar renditie van ABBA’s The Winner Takes It All.

Pomme

De Franse zangeres Pomme werd met haar album À peu près bejubeld in 2017, en terecht. Met meer dan een miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify kennen gelukkig veel mensen haar al, maar dat kan natuurlijk nooit genoeg zijn.

Berry

Élise Pottier staat bekend onder haar artiestennaam Berry en bracht al verschillende prachtige albums uit. Vooral haar album Mademoiselle laat een reisje naar een dromerig Parijs horen, perfect voor de luie zondagochtend.

Camille Dalmais

Multitalent Camille Dalmais zingt niet alleen; ze spreekt zelfs animatiefilms in, zoals in 2007 voor de film Ratatouille. Ze vergaarde bekendheid als lid van Nouvelle Vague en hervatte daarna haar solocarrière. Met prachtige en ook excentrieke liedjes is het niet gek dat ze per maand meer dan een miljoen luisteraars heeft op Spotify.

Iliona

Oké, dit is een beetje vals spelen, want zangeres Iliona komt eigenlijk uit Brussel. Maar haar muziek is zo mooi dat het gewoon op dit lijstje moest. Haar hit Moins Joli is al prachtig, maar Iliona heeft nog veel meer moois dat te beluisteren is op Spotify.

Barbara Pravi

Ze werd tweede op het Songfestival van 2021 met haar lied Voilà en heeft inmiddels bijna een miljoen luisteraars op Spotify. Haar stem is als elastiek maar straalt tegelijkertijd dat dromerige Franse ‘je ne sais quoi’ uit.

Alles luisteren op Spotify?

Dat kan natuurlijk!

Total
0
Shares
A-painting-in-the-style-of-Edward-Hopper-where-a-classy-French-lady-is-in-a-vintage-car-driving-through-the-French-Riviera

De mooiste autoroutes door Frankrijk

Heb je je volgende vakantie al gepland? Of overweeg je een tripje naar La Douce France? Hier zetten we enkele autoroutes in Frankrijk op een rijtje zodat je het land op haar best kunt beleven.